April 23, 2021

Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Zbulohet arsyeja e fortë, SHBA ndalon shkarkimin e këtyre dy aplikacioneve duke nisur nga 20 shtatori

“Për të mbrojtur sigurinë kombëtare të Shteteve të Bashkuara”, Departamenti i Tregtisë i Shteteve të Bashkuara ka lëshuar një urdhër që duke filluar nga 20 shtatori ndalon shkarkimin e aplikacioneve të mesazheve TikTok dhe WeChat, në pronësi të grupeve kineze Tencent dhe ByteDance.

Shënimi zyrtar i Departamentit thekson se ndalimet kanë për qëllim të mbrojnë përdoruesit në Shtetet e Bashkuara duke eleminuar aksesin në këto aplikacione dhe duke ulur ndjeshëm funksionalitetin e tyre.

“Urdhëresa e re tregon edhe një herë se Presidenti Trump do të bëjë gjithçka për të ruajtur sigurinë tonë kombëtare dhe për të mbrojtur amerikanët nga kërcënimet e Partisë Komuniste të Kinës”, tha sekretari i Departamentit të Tregtisë të SHBA. Wilbur Ross.