Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Shkrimtari Francez: “Hashim Thaçit dijani vleren” nuk ka te tille shume ne Evrope

Fjalet e shkrimtarit te njohur francez per ish Presidentin Thaçi po dridhin kundershtaret – “…nuk ka te tille shume ne Evrope”

Fjalet e shkrimtarit te njohur francez per ish Presidentin Thaçi po dridhin kundershtaret – “…nuk ka te tille shume ne Evrope”/Shkrimtari i njohur francez: Thaçi burrē,shtetas dhe rre,beI, nuk ka tē tillē shumē nē Evro,pē.

Libri “Lindja e njē demokracie: Hashim Thaçi dhe rruga drejt pavarē,sisē sē Kosovēs”, me autor Jacques Baudouin dhe para,thēnie tē shkruar Bernard Kouchner ēshtē promovuar sot nē Paris tē Francēs.Libri i shkruar nē frēngjisht, qē ende s’ka botim nē gjuhēn shqipe ka Thaçin si prota,gonist tē Iufj,tēs dhe paqes nē Kosovē.

Autori i librit Jacques Baudouin e quajti Thaçin mē politikun ndēr rebeI,ēt dhe mē rebeI,in ndēr politikēt.Autori Baudouin tha se dēshironte ta kuptonte nga vjen ar,miqēsia ndaj kētij vendi tē vogēl qē dēshironte paqe.Ai thuri edhe lēvdata pēr Thaçin.“Thaçi i cili ēshtē shumē karizmatik, figura e tij mē ka inkurajuar qē tē pēr,shkruaj, edhe rolin e kētij njeriu por nē mes tē tij edhe pērpjekjet e popullit kosovar shqiptar.

Ēshtē lider politik, klan,destin , ēshtē bērē njē burrēs,htetas i vērtetē, mē nē fund ka nuk ka dhe aq shumē shtetas si ky nē Evro,pē qē mund tē se them se me plot gojē se ēshtē burrē,shtetas i vērtetē. Kanē deklaruar se qysh atēherē se zoti Thaçi ēshtē mē politiku prej rebeI,ēve, por edhe mē rebeI,i prej politikēve, ēshtē njēri i kohēs sē vet, pērfaqēson realitetin e popullit tē tij”, tha Baudouin.