Shenjat E Bardha Tek Thonjtë – Shkaqet Dhe Çfarë Tregojnë Për Shëndetin Tuaj…

Shenjat E Bardha Tek Thonjtë – Shkaqet Dhe Çfarë Tregojnë Për Shëndetin Tuaj…

Shenjat E Bardha Tek Thonjtë – Shkaqet Dhe Çfarë Tregojnë Për Shëndetin Tuaj…

Leukoniika është emri mjekësor i shfaqjes së pikave apo vijave të bardha në thonjtë tanë.

Këto pika mund të dalin vetëm në një gisht ose dhe në disa në mënyrë të rastësishme. Shkaktari kryesor i lekoniikës është lëndiimi i shtratit të thoit.

Këto lëndiimee mund të ndodhin nëse ju e përplasnni apo godiisnni thoin ose gishtin tuaj.

Shfaqja e njollave është një probleem shumë i përhapur dhe në shumicën e rasteve i padëmmshëm.

Shumë persona të shëndetshëm, në një moment të jetës së tyre u janë shfaqur këto njolla.

Për disa, pikat e bardha mund të shfaqen si pikla të përhapura në të gjithë sipërfaqen e thoit.

Për të tjerë mund të jetë vetëm një njollë e madhe e bardhë.

Por ka dhe shumë shkaqe të tjera që lidhen me njollat e bardha tek thonjtë që lidhen me probleeme shëndetësore, të cilat janë të listuara në artiikulliin më pposhttë.

Shkaqet dhe sinjalet për shëndetin
Reaksiion alergjik
Alergjitë ndaj manikyrit, apo lëndëve që përdoren për heqjen e tij, mund të shkaktojnë njollat e bardha në thua.

Përdorimi i akrilikut apo xhelit gjithashtu e dëmtton shtratin e thoit dhe mund të rezultojë në shfaqjen e pikate të bardha.

Infekksiion mykku

Shenja e parë e infekksioniit nga mykku është një njollë e bardhë në thua. Ky infekksioon rritet dhe përhapet në të gjithë thoin.

Lënndiim i thonjve

Nëse ju keni përplasur gishtin apo thoin në ndonjë objekt të fortë, kjo sjell krijimin e këtyre pikave të bardha.

Por kur ato të jenë shfaqur ju do ta keni harruar inciidentiin, pasi duhet diku tek 3 javë që ato të dalin në sipërfaqen e thoit.

Mungesë mineralesh dhe vitaminash

Zakonisht lidhet me mineralin e zinkut dhe të kalciumit. Mungesa e këtyre dy mineraleve është parë që sjell formimin e këtyre njollave të bardha.

Ju këshillojm se në lidhje me trajtimin e tyre, duhet të këshilloheni me mjekun.

Pasi siç ndryshon arsyeja e shfaqjes së tyre, ashtu ndryshon dhe trajtimi.

Në raste të rralla, këto njolla paralajmërojnë dhe sëmunddjeet e zemrës apo infekksionee të brendshmee, prandaj është e rëndësiishme që të këshiilloheeni me mjeekun tuaj.