”S’dua të jem më grek” / DekIarata e grekut që ÇMËNDl Athinën: “Do bëhem kuqezi”

”S’dua të jem më grek” / DekIarata e grekut që ÇMËNDl Athinën: “Do bëhem kuqezi”

Një video e postuar në rrjetet sociale ka tërhequr vëmendje të madhe, pasi në të shfaqet një shtetas grek, i cili bën deklarata të forta që vë shtirë se do t’i dëgjonim ndonjëherë nga ndonjë fqinj jugor.

Greku, që mesa duket jeton dhe punon në Shqipëri, mban të veshur një bluzë “Autochthonous”, dhe thotë se nga sot i jep fund të quajturit grek.

Më poshtë deklarata e plotë:

Nuk dua të kthehem më kurrë në Greqi. Nuk i lejoj asnjeriu që të thotë që unë jam grek.

Se çfarë jam sot me ngjarjet aktuale?

Shqiptar vendali, i përkas kumunitetit shqiptar, shtetësisë shqiptare dhe shtetit shqiptar edhe BE-së, asgjëje tjetër.

I jap fund të quajturit grek, dhe skenareve të dyshimta të të qenurit i tillë.

Kush tani flet për greket të shkojë në ps ikiatri. Jam autokton, Shqipëria jonë e madhe, që mos të harrojmë historinë.