July 29, 2021

Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Sapo u miratua pasaporta ”jeshile” nga Italia, Ja cfarë funksioni ka

Autoritetet italiane këtë të enjte kanë vendosur aktivizimin e pasaportës jeshile e cila shenjon të gjithë personat që kanë marrë vak’sinen.

Duke filluar nga data 1 korrik, ajo do të jetë e vlefshme për të gjithë qytetarët për të udhëtuar lirisht në shtetet e Bashkimit Europian.

Ajo do të shërbejë edhe për pjesëmarrjen e qytetarëve italianë në evenimente të ndryshme brenda Italisë, koncerte, festa apo dhe ndeshje sportive.

Kryeministri italian, Mario Draghi firmosi ditën e sotme ligjin që përcakton mënyrën se si një qytetar mund të pajiset me pasaportën jeshile dhe lehtësirat që ajo mbart, keto jane te dhenat me te reja nga Italia percjell tutje ditorja.