Connect with us

PubΙikohet fotoja e rraΙΙë, rαsti i vetëm ku e gjith pοΙitika shqiptare mbΙίdhej në të njëjtin avion

Aktuale

PubΙikohet fotoja e rraΙΙë, rαsti i vetëm ku e gjith pοΙitika shqiptare mbΙίdhej në të njëjtin avion

Ky ka qenë ndodhta i vetmi rast kur të gjithë krerët e politikës shqiptare ndodheshin në të njëjtin avion.

Më 21 janar 2006, presidenti i Kosovës Ibrahim Rugova u nda nga jeta në moshën 62-vjeçare.

Lajmi i zi që vinte nga Prishtina, u përcoll me trishtim edhe në Shqipëri, ku figura të politikës shqiptare u nisën së bashku për të nderuar për herë të fundit kreun e shtetit të Kosovës, që ende nuk e kishte fituar pavarësinë.

Siç duket edhe nga pamjet e siguruara dhe xhiruara për emisionin “Opinion”, emrat kryesorë të politikës shqiptare lanë pas çdo përpl asje

me njëri-tjetrin për t’u nisur së bashku në Prishtinë me avionin e orës 20:30 të linjës Prishtinë-Tiranë.

Në vendet e para të avionit shfaqet i ulur presidenti Aleksandër Moisiu, ndërsa nga ana tjetër kryeministri Sali Berisha dhe bashkëshorta e tij, Lirie.

Menjëherë pas tij shfaqet lideri i opozitës së asokohe, kryetari i Partisë Socialiste Edi Rama.

Por ky i fundit është gjatë gjithë kohës në celular, si një mënyrë për të shmangur “ar mikun” e tij politik, Berisha.

Po ashtu, në avion pikaset edhe Jozefina Topalli, Arben Imami, Bamir Topi dhe të tjerë.

Rugova humbi betejën e tij me kancerin e mushkërive në janar 2006, në mandatin e tij të dytë si president.

Në atë pikë, ai po merrte pjesë në negociatat e drejtuara nga OKB-ja me Serbinë rreth statusit të ardhshëm të Kosovës, që çoi në shpalljen e pavarësisë në shkurt 2008.

Por për fat të keq, nuk e arriti kurrë. Gjatë kohës që ishte gjallë, Rugova udhëhoqi Lidhjen Demokratike të Kosovës që nga themelimi i saj në vitin 1989 deri në vde kjen e tij.

Continue Reading
You may also like...

More in Aktuale

To Top