Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Presidenti Serb!: Njësia ROSU nuk guxon më të kalojë në Veri të Mitrovicës pa lejen time!

Masked EU special police unit surround the residence of Uke Rugova, the Kosovo lawmaker and son of late President Ibrahim Rugova, in Pristina, Kosovo, on Wednesday Feb. 5, 2014. Uke Rugova is being questioned by European Union police and justice workers for alleged involvement in organized crime and fraud. Officers on Wednesday searched Rugova's residence which for many years served as the main office of his father who spearheaded Kosovo's independence from Serbia. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Aleksandar Vuçiq,ka bërë të ditur se ROSU nuk mund të kalojnë dhe të hyjnë në veri të Kosovës. Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, ka thënë se përveç FSK-së, as njësia speciaIe e Policisë së Kosovës, ROSU, nuk mund të h yjë në veri të Kosovës.

“Mund të interpretohet në forma të ndryshme, por e vërteta është se edhe ROSU-s i duhen dy kushte për të hyrë në veri – e para pëlqimi nga KFOR-i dhe e dyta pajtimi nga komuniteti serb”, ka thënë Vuçiqi. Në këtë mënyrë ai i është përgjigjur Komandantit të KFOR-it, i cili ka thënë se Policia e Kosovës nuk ka nevojë për leje nga KFOR-i për të operuar në veri.

Masked EU special police unit surround the residence of Uke Rugova, the Kosovo lawmaker and son of late President Ibrahim Rugova, in Pristina, Kosovo, on Wednesday Feb. 5, 2014. Uke Rugova is being questioned by European Union police and justice workers for alleged involvement in organized crime and fraud. Officers on Wednesday searched Rugova’s residence which for many years served as the main office of his father who spearheaded Kosovo’s independence from Serbia. (AP Photo/Visar Kryeziu)