Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Presidenti Serb!: Beteja ndaj Kosovës tani është vështirësuar! Po mundohem që mos të kemi humbje të mëdha!

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, p aralajmëroi sot se vendi i tij do të përballet me një lutfë të vështirë për Kosovën.

“Na pret një betejë e v ështirë për Kosovën. Kjo ka t merruar popullin tonë. Vendi ynë është më i dobët. Të gjithë flasin për një vend ku s hpërt hejnë t raz ira pa kuptim. Kjo ka d0bësuar p0zicionin e popullit tonë në Serbi, Mal të Zi dhe Kosovë”, tha Vuçiq.

Ai tha se situata për çështjen e Kosovës është e ndërIikuar dhe e v ështirë për Serbinë.

“Është shumë e v ështirë. Detyra ime është të përpiqem të gjej zgjidhjet më të mira, të përpiqem të bësh paqe me shqiptarët, pa rre zikuar interesin kombëtar,” tha Vuçiq.

Sipas tij, ekziston një rivalitet i madh midis Evropës dhe Amerikës për këtë çështje.

“Unë po mundohem të përfitoj sa më mirë që të mundemi, të h umbasim sa më pak,” u shpreh Vuçiq.