NJlHUNl me vendin ku uji “bie” lart, e pashpjegueshme por aty graviteti nuk funksionon (Foto/Video)

NJlHUNl me vendin ku uji “bie” lart, e pashpjegueshme por aty graviteti nuk funksionon (Foto/Video)

Kjo nuk është një m agji ose një fenomen paranormaI, atë që do shihni më poshtë do ju duket e pabesueshme, por ka një shpjegim të përkryer racional shkencor.

Ka një vend në botë ku në qoftë se ju derdhni një shishe me ujë si në vend që të bjerë poshtë do ngjitet lart.

Ky vend sfidon gjithçka rreth gravitetit dhe është zona e quajtur Hover Dam në juglindje të Lag Vegas aty ky uji bie lart.

Nuk është se aty graviteti nuk funksionon, por thjesht ka forca tjera që e tejkalojnë atë.

Hanoover Dam e fut lumin e Kolorados nëpërmjet një konstruksioni rrethor të betonizuar dhe kjo strukturë përcjellëse ndryshon forcën natyrore të kanionit.

E cila gjithashtu shkakton një seri të rrymave vertikale të ajrit që në këtë rast e shtyn ujin sipër.

Shumë turistë vijnë çdo vit për të admiruar bukurinë dhe forcën e kësaj dige të madhe, dhe natyrisht, për të bërë ujin të ngjitet lart.

Për më shume mund të shikoni videon më poshtë: