Connect with us

Ngrihet Alarmi Në Botë !! Situata Del Nga Kontrolli Dhe Vjen Paralajmërimi Nga Turqia Që Kërcënon Greqinë: Po Na Detyroni Të Pushtojmë Selanikun

Aktuale

Ngrihet Alarmi Në Botë !! Situata Del Nga Kontrolli Dhe Vjen Paralajmërimi Nga Turqia Që Kërcënon Greqinë: Po Na Detyroni Të Pushtojmë Selanikun

Këshilltari i Presidentit turk Erdogan, Yiğit Bulut ka kërcënuar hapur Greqinë.

“Nëse struktura perandorake botërore vazhdon të sulmojë kombin emadh turk në çdo fushë, atëherë kombi i madh turk do të kthehet nëkufijtë e Betimit Kombëtar” shkruan ai në një postim në Twitter.Betimi kombëtar turk është deklarata e vitit 1920, e gjashtë pikave tënacionalistëve turq që përcaktojnë kufijtë e Republikës së ardhshmeturke, në kufijtë e Perandorisë Osmane gjatë Luftës së Parë Botërore,ku përfshihen “zonat e Kirkutit, Selanikut, Aleppos dhe Mosuli”.Mediat greke shkruajnë se “nacionalistët turq pranë presidentitRexhep Tajip Erdogan kanë aspirata për pushtimin e Selanikut sirrugëdalje nga problemet e tyre” thuhet në artikullin e gazetës “ToVima”.

Intelektuali i njohur turk në mërgim Mehmet Efe Çaman einterpreton kërcënimin si mesazh për të larguar vëmendjen ngarënia e vazhdueshme e lirës.“Kryekëshilltari i Erdoganit, z. Bulut, po kërcënon botën me zgjerimpas zhvlerësimit të vazhdueshëm të lirës” shkruan ai.

Continue Reading
You may also like...

More in Aktuale

To Top