Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Ngrihet alarmi, ditë të zeza për vendin tonë: Kosovën e ka izoluar totalisht BE-ja e jo Serbia

Dritëro Arifi, profesor i integrimeve, ka thënë se Kosovën e ka izoluarBashkimi Evropian dhe jo Serbia.“Kosovën e ka izolu totalisht BE-ja jo Serbia. Ne kemi ma shumëproblem me BE-në se me Serbinë dhe të hapësh kapituj me Serbinëpa e rregulluar të kaluarën i bie që Bashkimi Evropian nuk kamësuar asgjë nga e kaluara e vet”, ka thënë Arifi për Info Magazine.Sipas Arifit problemi kryesor i Kosovës është Bashkimi Evropiansepse ka hapur kapituj me Serbinë, pavarësisht krimeve që i ka bërë
në Kosovë e Bosnjë dhe po ashtu pavarësisht se në kushtetutën e sajështë një territor që nuk e kontrollon.“Problemi kryesor nuk është Serbia por Bashkimi Evropian, pikërishtky Bashkim Evropian i ka hapur kapitujt me Serbinë, duke e diturçfarë krimesh ka bërë

Serbia jo vetëm në Kosovë, por edhe në Bosnjë,duke e ditur që Serbia e ka në kushtetutë një territor që nuk ekontrollon, kjo është shkelje flagrante e të gjitha parimeve tëBashkimit Evropian. Bashkimi Evropian e ka ditur edhe këtë nukështë që s’e ka ditur.. nga ajo që unë e kuptoj politikën e jashtme tëBashkimit Evropian është që Bashkimi Evropian, me vetëdije apo pavetëdije po prodhon politika pro-ruse dhe anti-amerikane nëterritorin e Ballkanit duke mos e lëvizur çështjen e integrimit tëKosovës dhe vendeve tjera”, ka shtuar Arifi.Ai tha se Bashkimi Evropian nuk e dëshiron një Kosovë multi-etnikese, sipas tij, po takishte dëshiruar një Kosovë të tillë ata nuk e kishindebatuar çështjen e vizave fare, pasi pikërisht çështja e vizave i
integron edhe komunitetin serb dhe të tjerët duke e respektuarinstitucionin respektivisht pasaportën e Kosovës.

Ndërkaq tha se nuk sheh ndonjë lëvizje pozitive për liberalizimin evizave për këtë vit, pasi sipas tij kur nuk e ke mbështetjen e një venditë fuqishëm është shumë e vështirë të arrihet një konsensus.“Parë nga lëvizjet politike të Bashkimit Evropian, pavarësisht qëFranca e merr kryesimin e këshillit të Evropës dyshoj shumë që kalëvizje pozitive në gjashtëmujorin e parë, pasi edhe në Francë kanëzgjedhjet nacionale dhe presidenciale, kështu që aty do të ketëpolitika, kalkulime politike në favor të njërës apo tjetrës palë dhe kurnuk e ki një vend të fuqishëm që lobon për ty, atëherë është shumë evështirë të arrihet një konsensus brenda Bashkimit Evropian sa ipërket çështjes së vizave, pasi është një çështje puro politike, sepsenjë njëfarë mënyre Bashkimi Evropian për shkak të mos qartësisë sëvet në politikat e jashtme të organizatës së BE-së e ka dëmtujashtëzakonisht shumë Ballkanin perëndimor dhe madje edheKosovën, sepse ka lanë vend për shumë keqinterpretime”, ka
ai.