July 26, 2021

Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Nga sot vihet në zbatim paralajmërimi i Edi Ramës/ Nga Ksamili deri në Velipojë nuk do ketë asnjë tolerim: Ligji për të gjithë!

“Kush ka ndërtuar pa leje le t’i prishi vetë”. Ishte ky apeli i kryeministrit Edi Rama pak ditë më parë për të gjithë bizneset në vijën bregdetare, të cilët nga dita e sotme do i nënshtrohen një “fs hese” nga Ksamili në Velipojë.

Pas aksionit në Velipojë, IKMT zbret në jug, prishen 11 ndërtime në bregdet

Objektet variojnë nga 1 deri në 5 kate, me struktura beton-a r me dhe të lehtësuara. Në zonën e Velipojës janë planifikuar të prishen rreth 15 objekte të tilla, ndërsa në Ksamil rreth 30. Në prag të nisjes së o pe racionit, kryeinspektori i IKMT Ajet Zyberaj ështe shprehur dje se nuk do të ketë asnjë tolerim në rastet ku është s hkelur ligji.

Përveç uniformave blu, për evidentimin e ndërtimeve pa leje pritet të vihen në punë edhe dronët super-inteligjentë, sistem i cili do të aplikohet në Shqipëri në sajë të bashkëpunimit me ekspertët turq. Këta dronë, sipas kryeministrit, do të prodhojnë të dhëna në kohë reale mbi rrugët, bregdetin, tokën bujqësore, pyjet, rendin publik dhe hapësira të tjera.

Pronat në bregdet, ndalohen të gjitha ndërtimet përveç PPP - Perqasje