Connect with us

Nga Sot fillon aplikimi i tarifave të rregullta për sigurim kufitar

Aktuale

Nga Sot fillon aplikimi i tarifave të rregullta për sigurim kufitar

Byroja Kosovare e Sigurimit ka njoftuar se nga një janari fillon aplikimi i tarifave të rregullta për sigurim kufitar.

“Ju njoftojmë se duke filluar nga data 01.01.2022, Byroja Kosovare e Sigurimit (BKS), do të aplikojë tarifat e rregullta për sigurimin e detyrueshëm kufitar, të aprovuar nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), me të cilin duhet të pajisen të gjithë drejtuesit e mjeteve motorike me rastin e hyrjes në territorin e Republikës së Kosovës, për mbulim e përgjegjësisë së tyre në rast shkaktimit të dëmit ndaj palëve të treta”, thuhet në njoftim.

Ata njoftuan se marrëveshja për mbulimin e policave për automjetet për pasagjerë dhe motoçikleta mes Qeverisë së Kosovës dhe Byrosë Kosovare të Sigurimit skadon sonte.

“Pra, duke nisur nga data 1 Janar 2022 aplikohen tarifat e rregullta të aprovuara nga BQK-ja, pra policat nxjerrën dhe paguhen në të gjitha pikat kufitare, ku i ka pikat e saja BKS-ja.

Byroja Kosovare e Sigurimit falënderon Qeverinë e Kosovës si dhe Bankën Qendrore të Kosovës për bashkëpunimin e deritanishëm”, thuhet tutje në njoftim.

Continue Reading
You may also like...

More in Aktuale

To Top