Connect with us

Ndahet nga jeta në Tiranë politikani dhe biznesmeni i njohur …

Aktuale

Ndahet nga jeta në Tiranë politikani dhe biznesmeni i njohur …

Ka vdekur në Tiranë, Luigi Nidito, ish-politikan nga Prato, Firenze, në vitet ’80 këshilltar komunal e bashkiak për Partinë Social Demokrate, së fundmi menaxher dhe redaktor i aktiviteteve të shumtë në Shqipëri.

Nidito, 75 vjeç, një nga themeluesit e TV Prato më 1978, u ndje keq një ditë më parë teksa ishte në një taksi, me të cilën po shkonte në një takim.

Në media është bërë publike se fatkeqësisht, ndërhyrja e urgjencës nuk mundi të bënte asgjë.

Ndonëse jetonte prej kohësh në Shqipëri, Nidito nuk i kishte shkëputur lidhjet me Praton dhe Toskanën, ku kthehej shpesh për shkak të aktiviteteve si sipërmarrës ose si referent i shoqatave italo-shqiptare.

Banonte në Tiranë me gruan Simona dhe familjen. Në Shqipëri themeloi të parin Lyons Club (tani janë katër) dhe Confimi Albania (degë e Confindustria). Ka qenë edhe zëvendëspresident i Dhomës Italiane të Tregtisë në Shqipëri.

Nidito prej 15 vitesh jetonte në Tiranë.

Continue Reading
You may also like...

More in Aktuale

To Top