“Ministria u tall me ne”, maturantët dalin të shokuar dhe me lot në sy nga provimi i matematikës

“Ministria u tall me ne”, maturantët dalin të shokuar dhe me lot në sy nga provimi i matematikës

“Shume i vështirë ishte, bo*bë!”, -tha një maturante e gjimnazit “Ismail Qemali” në kryeqytet.
Të shokuar, të zhgënjyer dhe me lot në sy kanë dalë nga provimi i matematikës disa maturantë te gjimnazit “Ismail Qemali”, në Tiranë, të cilët shprehen se teza ishte mjaft e vështirë për ta”.

“Jam shumë i stresuar pas provimit, jam nxënës i dhjetës, jam i zhgënjyer në krahasim me dy provimet e tjera që dhashë të Maturës, ishte provim i vështirë, ashtu e kishin hartuar, kishte disa pyetje që bënin vërtetë dallimin midis nxënësve të dhjetës, ne kemi bërë programet e QSHA por disa pyetje nuk ishin fare në këto programe”,-tha një tjetër maturant pas provimit të matematikës.

“Kishin goxha nivel vështirësie, jam pak i acaruar, na doli shumë më i vështirë sesa e prisnim, dhe sesa na kishin thënë, mesataren e kam 10. Nuk duhet të ishte kështu, por ja që tallen me ne si gjithmonë, është hipokrizi nga ana e tyre”,-u shpreh një maturant ekselent.

Ashtu siç është kthyer në trend tashmë edhe teza e matematikës është publikuar online vetëm disa minuta pasi maturantët kishin filluar provimin. Maturanët e gjimnazit “Ismail Qemali” pohuan se nuk u lejuan të komunikonin dhe të konsultoheshin gjatë orëve të provimit teksa konfirmuan se teza e tyre ishte e njëjta me atë që u publikua në rrjet.