Connect with us

Më 10 Janar do të kaloj Asteroidi që rrezikon seriozisht ekzistencën e Tokës

Të Ndryshme

Më 10 Janar do të kaloj Asteroidi që rrezikon seriozisht ekzistencën e Tokës

Një asteroid më i madh se Big Ben do të godasë Tokën në janar të 2022-ës.

Shkëmbi hapësinor, i quajtur Asteroid 2013 YD48 nga NASA, është 104 metra i gjatë dhe do të kalojë pranë planetit tonë në një distancë prej 5 milionë kilometrash më 11 janar.

Ndonëse kjo mund të cilësohet si një distancë e madhe, NASA e klasifikon atë si një Objekt Pranë Tokës (NEO), i cili llogarit çdo asteroid ose kometë që afrohet më shumë se 1,3 njësi astronomike.

Sipas NASA-s, çdo asteroid 140 metra i gjerë ose më i madh mund të jetë shkatërrues nëse përplaset në Tokë.
Hera më e fundit që një asteroid goditi planetin ishte tetë vjet më parë në Rusi, por ai shpërtheu në atmosferë.

Continue Reading
You may also like...

More in Të Ndryshme

To Top