Connect with us

Lajm shumë i mirë nga Min.istria e Fin.ancave dhe Arsimit, 600 euro per nxënësit

Aktuale

Lajm shumë i mirë nga Min.istria e Fin.ancave dhe Arsimit, 600 euro per nxënësit

Min.istria e Fin.ancave dhe Min.istria e Arsimit kanë nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi që u mundëson të rinjve t’i rrisin njohurisë në fushën e teknologjisë informative.

“Përmes këtij bashkëpunimi, do të mbështesim 2 mijë maturantë me kuponë që mbulojnë shpenzimet për ndjekjen e kurseve në fushën e teknologjisë informative dhe nxënien e aftësive dixhitale.
Mbështetja do të jetë deri në 600 euro për secilin përfitues, dhe do të shtrihet në të gjitha shkollat e vendit”, është shprehur ministry Hekuran Murati, transmeton Klankosova.tv.

“Përmes kësaj mbështetjeje synojmë të nxisim të rinjtë tanë që të orientohen drejt botës dixhitale, ku tregu i punës ka nev.ojë të jashtëz.akonshme. Programimi, zhvillimi i ëeb dhe apps, rrjetat kompjuterike, databazat, dizajni, marketingu online, rrjetet sociale, etj., janë disa nga fushat që do të mbështeten”.

Përfituesit do të mund të zgjedhin kursin që u intereson ta ndjekin, dhe do të mbulohen:
– 200 euro shpenzime të ndërlidhura
– 300 euro rimbursim për koston e kursit, dhe
– 100 euro shpërblim me rastin e kompletimit me sukses të kursit.

Continue Reading
You may also like...

More in Aktuale

To Top