Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Lajm i mirë, Epidemiologu Alimehmeti tregon se kur do jetë fundi i pandemisë

Epidemiologu Ilir Alimehmeti parashikoi se me ardhjen e pranverës situata pandemike do të jetë e mirë. Ai tha se Omicron është “aleati” më i mirë për të larguar nga qarkullimi variantin Delta dhe për rrjedhojë për t’i dhënë fund pandemisë.

“Jemi në një situate gripi të keq por akoma nuk ka ikur Delta. Kjo nuk është te ai gripi i keq. Omicron duket se është aleati më i mirë kundër Deltës. Fillimisht heqim Deltën. Prapë ka humbje jetë nga Omicron, tejmbushja spitalore zor që ndodh, mund të jetë faktor dhe vaksina.

Por Marsi më duket një parashikim i bazuar në të dhëna. Kemi parë që kurba e Omicron-it është më e ngushtë se e Deltës. Ndoshta është dalja nga faza akute e pandemisë, do të vazhdojë një situatë por e madhja do të kalojë.”, tha Alimehmeti.