Lajm1

edhe nje lajm tjetër më shum …

Kanadaja kërkon 48 mijë shoferë, pagë deri në 64 mijë euro

Shoqata e shoferëve të kamionëve në Kanada raportoi se sektorit të transportit i mungojnë 48,000 shoferë në të gjithë vendin dhe vendet duhet të plotësohen deri në vitin 2024.

Pagesa e shoferit rritet dita-ditës. Shoferët e kamionëve që fillojnë ta bëjnë këtë punë çdo vit fitojnë rreth 80,000 dollarë kanadezë (rreth 51,457 euro). Në disa pjesë të vendit, kjo shumë arrin në 100,000 dollarë kanadezë (rreth 64,361 euro) në vit.

Autoritetet e New Brunswick kanë nisur një program për të lejuar emigrantët të punojnë si shofer kamioni.

Kështu, në periudhën nga viti 2015 deri në vitin 2017, 390 shoferë kamionësh dolën për të punuar nga vendet e huaja. Projekti pilot përfshin shoferët nga Britania e Madhe, Bullgaria, Polonia, Ukraina dhe Republika e Afrikës së Jugut, Maqedonia, Shqipëria.