Jepet alarmi në Shqipëri po ndodh dicka e keqe, Shqiptarët po..

Jepet alarmi në Shqipëri po ndodh dicka e keqe, Shqiptarët po..

Vala e re e emigracionit po përfshin jo vetëm familjet, por edhe shtresën e aftë të popullsisë. Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim në një raport konstatoi se Shqipëria renditej e katërta në botë për rritjen në normën e emigracionit të personave me aftësi tëlarta.

Shqipëria renditet edhe ndër 10 vendet e para në botë për normën e emigracionit të personave me aftësi të larta, duke e pasur këtë tregues 38.1%, që sipas tabelës pozicionohet në vendin e tetë në botë për normën e largimit të intelektualëve.

Shqipëria, prej dekadash është prekur nga emig’racioni masiv i popullsisë, kurba e të cilit nuk po njeh zbutje, por ikja e të arsimuarve është në nivele alarmante.

Dhe emi’gracioni është një fenomen që prek vendet më të ardhura tëulta dhe të gjitha shtresat e popullsisë, por të arsimuarit kanë prirje për të emigruar më shumë, ditorja.