Ja rregullat qe duhet te dini për të kaluar ne Greqi, Tani personat me pasaportë..

Ja rregullat qe duhet te dini për të kaluar ne Greqi, Tani personat me pasaportë..

Greqia kahapur kufinjt për qytetarët Shqiptarë me pasaporta që dëshirojnë të vijnë në Greqi si turistë ose të bëjnë vizitë deri në 90 ditë.

Pikat e hyrjes, Lejohen të kalojnë personat me pasaportë vetëm nga Kakavia 1500 veta në ditë, Qafë Bota 250 veta në ditë dhe aeroporti Nën Tereza. Nga pika kufitare e Kapshticës lejohen vetëm punëtorë sezonal 400 veta në ditë.

Dokumentacioni personat që udhëtojnë vetëm me pasaportë do duhen të kenë, Pasaportë të vlefshme biometrike, Garanci nga një person në Greqi (Ipefthini Dhilosi) Kjo garanci duhet te jete origjinalja, te jete me vule te thatë, jo fotokopje.

Duhet të kenë me vete 50 euro për çdo ditë që do deklarojnë se do qëndrojnë në Greqi, ose minimalisht 500 euro nëse do qëndojnë nën 5 ditë ky eshte liigj i Bashkimit Europian përhyrjen në zonën Shengen, ditorja.