FANTASTIKE/ Greqia njofton qytetaret, Nga data 28 Qershor nuk do ketë më..

FANTASTIKE/ Greqia njofton qytetaret, Nga data 28 Qershor nuk do ketë më..

Duke nisur nga dita e sotme, në Greqi nuk është më e detyrueshme të mbash maskë në ambientet e jashtme. Mbajtja e saj mbetet e detyrueshme nëhapësirat e brendshme dhe në vendet e mbipopulluara.

Situata epide’miologjike në shtetin fqinj është përmirësuar dhe shpresohet se do të vijojë të jetë e tillë. Nga 28 qershori gjithashtu do tëhiqet shtetrrethimi natën.

Ndërsa punonjësve të vak’sinuar nuk do t’u kërkohet më të bëjnë testime. Në restorante numri i njerëzve që lejohet të ulen në të njëjtën tryezë do të rritet në 10 dhe kufiri maksimal për ngjarje.

Siç janë dasmat, do të rritet në 300. Lehtësimi i masave vjen ndërkohë që shpresohet shumë te sezoni i turizmit, ditorja.