Efekti anësor i Covid-19 lë mjekët pa fjalë

Efekti anësor i Covid-19 lë mjekët pa fjalë

Pacientët me COVID-19 të trajtuar në spitalet amerikane zhvilluan një efekt anësor serioz dhe shumë të rrezikshëm. Edhe mjekët nuk e dinë akoma mekanizmin e zhvilluar nga koronavirusi për shfaqjen e këtij efekti tronditës, i cili u përjetua me tmerr nga pacientët.

Konkretisht, Dr. James Melvill, i Qendrës së Universitetit të Teksasit për Shkencë Shëndetësore në Hjuston (UTHealth), tha javën e kaluar se ka nëntë raste të dokumentuara të makrolinguistikës në pacientët me COVID-19 në Shtetet e Bashkuara. Kjo është një përqindje e vogël e 33 milion rasteve të COVID të regjistruara në Shtetet e Bashkuara që nga fillimi i pandemisë.

Këta pacientë patën gjuhë shumë të fryrë, deri në atë pikë sa gjuha e tyre varej nga goja dhe ata nuk mund të merrnin frymë nga goja, por as nuk hanin, nuk pinin ujë dhe natyrisht nuk flisnin. Kjo gjendje njihet si makrogjuhë.