E RRALLË/ Nëna 5-muajѕhe ѕhtatzënë i futet liqenit “me kokë” рër të ѕhрëtuar 3 vajza që рër раk po mbуteѕhin (FOTO)

E RRALLË/ Nëna 5-muajѕhe ѕhtatzënë i futet liqenit “me kokë” рër të ѕhрëtuar 3 vajza që рër раk po mbуteѕhin (FOTO)

Një nënë e cila është pesë muaj shtatzënë është vler ësuar si një heroinë pasi shp ëtoi tre vajza nga mby tja kur ato u futën në vë shtirësi ndërsa notonin në një liqen.

Nëna e tre fëmijëve, Alyssa DeWitt, është vlerësuar për shpë timin e jetës së grupit të vajzave që po mby teshin, të cilat filluan të hasnin vësh tirwsi në ujë pranë një plazhi në Manistee, në brigjet e Liqenit Michigan.

Ajo tha se u hodh në veprim kur pa vajzat që tundnin krahët në ajër më 25 maj dhe, pasi vunë re se ishin në telashe, arriti t’i nxi rrte të treja nga uji duke u shtrirë në bark në fund të skelë.

Duke folur për Fox 5, DeWitt tha se njëra nga vajzat madje i tha asaj ‘Unë do të vd es’ ndërsa luftonte për t’i shpë tuar të gjitha vetë.

Ajo tha se kishte shumë erë në plazh dhe kishte valë të mëdha në liqen kur vajzat u futën në telashe dhe sinjalizuan për ndihmë.

DeWitt tha se ajo ishte duke pushuar në plazh me fëmijët e saj, të moshës gjashtë, tre dhe dy vjeç, kur e kuptoi se “krahë njerëzish po tun deshin në ujë, kështu që unë e dija menjëherë se ata ishin në telashe”.

Ajo tha se shpejt u hodh në veprim, duke nxjerrë fëmijët e saj nga uji dhe duke u thënë atyre të qëndronin në rërë. Ndërkohë DeWitt vrapoi në buzë të skelës afër vendit ku vajzat gati po mbyt eshin dhe telefonoi policinë, tha ajo.

Por për shkak të erërave të forta ishte e vë shtirë të dëgjoje se çfarë po thoshte administruesi i thirrjeve, shtoi DeWitt.

‘Kur arrita në skajin ku ishin, ato mezi mund të mbanin kokën mbi ujë në atë pikë. Kështu që, e kuptova menjëherë se nëse nuk bëja diçka që këta fëmijë do të mbyteshin.’

Me policinë akoma në linjë, DeWitt kujtoi se si e vuri telefonin poshtë dhe u shtri në bark përgjatë buzës së ske lës për të provuar dhe tërhequr të tre vajzat deri në vend të sigurt.

DeWitt shpjegoi: ‘Disa herë i kisha ngritur pjesërisht lart, dhe valët vinin dhe ato për plas eshin pas nesh dhe i tërhiqnin përsëri në ujë dhe duhej të fillonim nga e para’, teksa tha se mund të shihte fr ikën në sytë e vajzave të paidentifikuara.