E fundit! Dalin rregullat e reja për të udhëtuar në Itali, ja çfarë nevojitet, kushtet!

E fundit! Dalin rregullat e reja për të udhëtuar në Itali, ja çfarë nevojitet, kushtet!

Prej ditës së sotme për të hyrë në territorin italian nga çdo vend i Botës duhet të plotësohet një formular dixhital.

Sipas Ambasadës Italiane në Tiranë, ky formular është i dety rueshëm për çdo vend dhe regjistrimi në këtë platformë do të mundësoj një kod përkatës (QRcode) që duhet të tregohet në çdo pikë kontrolli kufitar si dhe në momentin e nisjes me avion apo me anije. QRcode mund të përdoret në formë dixhitale drejtpërdrejtë nga smartphone ose dhe mund të stampohet.

Regjistrimi dixhital i udhëtarëve duhet të bëhet dhe për pasagjerë mi norenë e në këtë rast do të plotësohet nga personi i rritur që e shoqëron. Ky model dixhital zëvendëson të gjithë formularët e mëparshëm në letër që janë përdorur deri para datës 24 maj 2021.

Prej ditës së sotme personat që plotësojnë këto kushte mund të udhëtojnë në Itali të pajisur me kodin e formularit dixhital si dhe me rezultatin neg ativ të një tamponi të kryer brenda 72 orë para nisjes.

Me mbërritjen në Itali duhet t’i nënshtrohen