Connect with us

‘6 diplomatët shqiptarë i kërkuan se.ks për 10 dollarë polices së maskuar si prostitutë’, skandali i panjohur në SHBA! Dy prej tyre, sot në poste të larta?

PROSTUCION ILUSTRUESE

Të Ndryshme

‘6 diplomatët shqiptarë i kërkuan se.ks për 10 dollarë polices së maskuar si prostitutë’, skandali i panjohur në SHBA! Dy prej tyre, sot në poste të larta?

Ngjarja ka ndodhur në shtator të vitit 1992. Gjashtë diplomatë shqiptarë janë ar.r.stuar e më pas janë liruar pas ndërhyrjes së Ambasadorit të kohës në SHBA, Roland Bime. Sipas historisë që sjell media amerikane, 6 diplomatët kanë dalë me makinë në rrugët e njohura për ushtrim pr.ost.itucioni në Boston dhe i kanë kërkuar se.ks për 10 dollarë një pros.tit.ute.

Por gruaja ka qenë police e maskuar dhe ka kryer menjëherë ar.re.stimin e tyre. Qejflinjtë me “mision diplomatik” kanë pro.testuar menjëherë duke thënë që kanë imunitet. Ata janë shoqëruar në komisariat dhe ambasadorit Bime i është dashur të udhëtojë nga Uashingtoni në Boston për të vërtetuar statusin e tyre diplomatik. Pas verifikimeve ata janë liruar.

Artikulli nuk jep emrat e tyre për shkak të imunitetit, madje edhe mosha e tyre, e cituar në artikull është dhënë gabim, këtë e konfirmon gazetari i njohur shqiptaro-amerikan Peter Lukas, asokohe nga penat e njohura të medias në Boston.Të paktën dy prej tyre kanë patur moshë shumë më të re. Ngjarja e hershme mbase do prezantohej thjesht si kuriozitet arkivash, po të mos ishte për faktin që dy nga të ar.rest.uarit e Bostonit kanë sot poste të larta në diplomacinë aktuale.

Sipas një burimi të gazetës DITA, një prej tyre përfaqëson sot Shqipërinë në një organizatë të rëndësishme ndërkombëtare, tjetri është prej disa vitesh ambasador i Shqipërisë në një prej vendeve fqinj.

“Sidoqoftë ish-ambasadori Bime êshtë i vetmi që mund të konfirmoj identitetin e tyre” – tha burimi./

Continue Reading
You may also like...

More in Të Ndryshme

To Top