Connect with us

2022 vjen me ‘surpriza’ te moti: Dimri bëhet “verë” me temperatura +16 gradë

Të Ndryshme

2022 vjen me ‘surpriza’ te moti: Dimri bëhet “verë” me temperatura +16 gradë

Fundi i vitit 2021 dhe fillimi i vitit 2022 do të shoqërohen me temperatura me origjinë afrikane që do të shtrihen nga Afrika e Veriut në Skandinavi,

duke sjellë një mot jo shumë normal në shumë vende evropiane të qendrës jugore”, konfirmon meterologu italian Manuel Mazzoleni.

Ndërmjet natës së Vitit të Ri dhe 2 janarit, vala e nxehtë” e papërshtatshme “do të prekë një pjesë të madhe të Evropës jugore qendrore me anomali të temperaturës që mund të arrijnë edhe + 15 / + 16 ° C midis Francës jugore dhe lindore , Italia veriore, zona alpine dhe shtetet qendrore.

Gjithashtu në Gadishullin Iberik, Ishujt Britanikë, Beneluksin dhe për të ndjekur Poloninë dhe shtetet Danubiane, temperaturat mund të arrijnë 10/13 ° C mbi mesataret për periudhën. Kjo situatë duket se do të zgjasë më shumë se 4 apo 5 ditë, e pritet të thyejë disa rekorde lokale.

“E vështirë, për të mos e thënë e pamundur të gjejmë diçka të ngjashme që në në periudhë të tillë të vitit ka prekur kaq shumë shtete, thotë Mazzoleni.

Sipas parashikimeve të fundit, anticikloni mund të fillojë të dobësohet duke filluar nga 3 janari, duke lënë hapësirë ​​për rryma më të paqëndrueshme dhe më të ftohta Atlantike që në ditët në vijim mund të shtyjnë një sërë shqetësimesh edhe në gadishullin tonë.

Continue Reading
You may also like...

More in Të Ndryshme

To Top